INLOGGEN


Update gevolgen aardbeving +6 dagen

Ook de afgelopen 24 uur is er weer behoorlijk wat regen gevallen, maar het ziet er naar uit dat het weer eindelijk gaat verbeteren. De vele regen heeft het reddingswerk behoorlijk gehinderd en maakt het voor degenen die geen huis meer hebben ook erg moeilijk.

Het reddingswerk door verschillende teams uit diverse landen, waaronder Nederland, gaat inmiddels onverminderd door, ook al wordt de kans om overlevenden te vinden steeds kleiner.

Toch zijn de afgelopen 24 uur weer een paar mensen levend onder het puin vandaan gehaald. Een jongen van 15 die op de begande grond van een budgethotel werd gevonden, met 7 verdiepingen puin boven zich en een jonge vrouw van 24 die tijdens de beving op de 2e verdieping van een 9 verdiepingen tellend gebouw was. Wonderbaarlijke reddingen. Nadat de vrouw gevonden was heeft men 8 uur nodig gehad om haar te bevrijden. Op de foto de jongen.

Het zal nog heel wat dagen duren voor alle dorpen in de buurt van het epicentrum bereikt zijn. Het wordt wel steeds duidelijker dat daar nog maar heel weinig huizen en gebouwen overeind staan. De hulp vanuit Pokhara is vooral ook op dat gebied gericht, met name het Ghorkadistrict. Gisteren zijn door de kerken in Pokhara de eerste 2000 overlevingspakketten samengesteld en de eerste 500 zijn al naar het getroffen gebied gestuurd. Blijft u s.v.p. geven voor deze gigantische nood (zie IBANnr hiernaast).

Het aantal geregistreerde slachtoffers ligt inmiddels boven de 6200 en er worden nog veel mensen vermist. Daarnaast zie je op verschillende plaatsen ook dat toeristen bijspringen. Zo was er zonet op CNN (waar heel veel nieuws over de ramp te zien is) een reportage van een vrouwelijke Amerikaanse arts die in een dorpje bezig was met medische hulp.

Ik zei het al, op CNN volgt men de ontwikkelingen op de voet. Maar ook in kranten is veel nieuws te vinden, zoals o.a. in het Algemeen Dagblad, Metro NieuwsHimalayan Times (Engelstalig), My Republica (Engels talig) en CNN. Vandaag is ook de landelijke actiedag voor Nepal, vooral op radio 2. Klik hier voor meer informatie hierover.

Gelezen: 3042 keer