INLOGGEN


Update gevolgen aardbeving +8 dagen

Het is al weer acht dagen geleden dat het leven in Nepal een grote wending heeft gekregen. Terugkijkend is het een week geweest tijdens welke de aarde bijna voortdurend in beweging is geweest. Zelfs 2 dagen geleden werd er in de buurt van het eerste epicentrum nog een schok van 5.1 geregistreerd.

Nog steeds is niet duidelijk hoe het in grote gebieden in de buurt van het epicentrum is. Inmiddels zijn er wel al meer dan 7.000 doden te betreuren, een getal dat helaas nog verder zal gaan oplopen.

In de tussentijd heeft de overheid aangegeven dat er geen hoop meer is op overlevenden. In tegenspraak hiermee werden 2 dagen geleden toch nog een vrouw en een jongen van 15 gevonden! Veel reddingsteams uit het buitenland gaan de komende terug naar huis.

Nog steeds is van een groot gedeelte in de buurt van het epicentrum niet bekend hoe de situatie is. Gevreesd wordt dat heel veel dorpen voor het grootste deel of geheel met de grond gelijk gemaakt zijn.

De hulpverlening begint nu wel goed op gang te komen, maar de middelen blijven beperkt en vooral de infrastructuur, die op veel plaatsen ernstige schade heeft opgelopen, is een groot obstakel.

Vanuit Pokhara wordt met man en macht door de kerken en door INF gewerkt om te helpen. Heel veel jonge mensen helpen hier als vrijwillger aan mee. De afgelopen dagen zijn 2.000 noodpakketten gereed gemaakt om uit te delen. Met twee grote vrachtwagens zijn die inmiddels naar het noodgebied (Ghorkadistrict) gebracht (zie ook Facebook).

 

 

 

 

Gelezen: 3104 keer