INLOGGEN


Update gevolgen aardbeving +15 dagen

Het is nu ruim 2 weken na de zware aardbeving gevolgd door de vele krachtige naschokken. Het totaaloverzicht ontbreekt nog steeds doordat veel dorpen in het Ghorkagebied nog niet bereikt zijn, of beter gezegd nog onbereikbaar zijn. Dat komt mede doordat de belangrijkste verbindingsroute langs de Budhi Gandaki rivier nog op veel plaatsen onbegaanbaar is. Er wordt sterk op aangedrongen om deze route met voorrang te herstellen, zodat de hoger gelegen dorpen (en de mensen) ook bereikt kunnen worden (lees ook hier).

Op veel plaatsen is er allereerst behoefte aan eten en een dak boven het hoofd. We zijn blij dat er al zoveel mensen met een gift gereageerd hebben. Het grootste deel van dit geld is al uitgegeven voor de aanschaf en het uitdelen van overlevingspakketten (eten en zeiltjes). En ook de landelijke actie heeft een mooi bedrag opgeleverd (op dit moment nog net geen 20 miljoen). Er is echter nog veel meer nodig, eerst om te overleven en daarna om puin te ruimen en alles opnieuw op te bouwen. Er is nog veel geld nodig!

In de tussentijd wordt er door de kerken in Pokhara hard gewerkt om noodpakketten samen te stellen en naar het Ghorkagebied te brengen. De spullen die nodig zijn worden steeds schaarser, met name zeilen om tenten van te maken. Men is al bezig om ze vanuit India te laten komen. Bij de volgende update hoop ik iets meer hierover te kunnen vertellen. Op de foto één van de vrachtwagens met een aantal kerkleiders uit Naya Gaun, Pokhara.

De tijd begint te dringen. Binnen 2 a 3 weken breekt de natte moesson los. Voor die tijd moeten er voldoende shelters zijn op veilige plekken. Veel regen betekent namelijk ook dat de kans op aardverschuivingen verder sterk toeneemt.

We houden u op de hoogte.

Wilt u alsnog of nog eens bijdragen aan de nood in Nepal, dan kan dat via IBAN nummer NL10ABNA0524649324 t.n.v. St. Hope for Nepal te Zeist o.v.v. aardbeving slachtoffers 

 

Budhi Gandaki River
Budhi Gandaki River
Budhi Gandaki River

Gelezen: 2970 keer