INLOGGEN


Artikel 31, geloofsvrijheid en grenzen nieuwe provincies

PROVINCIES

4 grote partijen hebben 2 dagen geleden definitief besloten Nepal te verdelen in 6 provincies en ook de grenzen daarvan zijn vastgelegd.

Dat heeft helaas niet tot alleen positieve reacties geleid. Met name in de 'Mid-West' en 'Far-West' zijn er veel protesten. In Surkhet en Jumla zijn er ook al slachtoffers gevallen. Zo was er gisteren vanwege de gespannen situatie 's avonds een uitgaansverbod. Dit werd massaal genegeerd waarop de politie zich genoodzaakt zag met geweld de mensen uit elkaar te drijven.

Lees hier over protesten in Surkhet en een oproep om de kalmte te bewaren (beide Engelstalig).

ARTIKEL 31

Over dit artikel in de grondwet is nog veel onduidelijk. Fundamentalistische hindoes willen dat Nepal weer een Hindoestaat wordt. Of wordt Nepal toch een seculiere staat, waar vrijheid van geloof vastgelegd is in de grondwet.

De christenen in Nepal zijn er (nog) niet gerust op. Vooraanstaande christelijke leiders hebben op hoog niveau gesprekken met politieke leiders. In de tussentijd worden op veel plaatsen door christenen tijden van bidden en vasten gehouden, in het besef dat God alles ten goede kan keren.

Heel apart geluid komt er van een moslimleider, die een Hindoestaat wil om de moslims te beschermen tegen christenen... (lees hier, Engelstalig).

Bidt u mee?

HUIS TILAK

Het huisje van Tilak is zover klaar dat het bewoond kon gaan worden en dat gebeurde gisteren. Fijn dat ze nu een (weliswaar klein) eigen huis hebben! Iedereen die hier aan meegeholpen heeft heel hartelijk dank! (zie foto)

 

Gelezen: 2534 keer