INLOGGEN


Protesten, bandha's en concept in CA

Enige dagen geleden zijn de grenzen van de nieuwe provincies opnieuw vastgesteld en ook het aantal provincies is met 1 uitgebreid. Ondertussen gaan de protesten op veel plaatsen gewoon door. Stakingen zijn eerder regel dan uitzondering, alhoewel er ook berichten komen dat sommige stakingen als een nachtkaars uitgegaan zijn.

Afgelopen 24 uur zijn daarbij helaas ook dodelijke slachtoffers gevallen. De Tharu's in Kailali doen er alles aan om voor elkaar te krijgen dat ze zelfstandig worden. Bij deze protesten daar zijn inmiddels minstens 7 slachtoffers gevallen. Zes politiemensen en een 2-jarig zoontje van een politieman die in zijn huis werd doodgeschoten (lees hier in de Nepali Times, Engelstalig).

De politiek in Kathmandu roept de partijen op om de kalmte te bewaren.

Inmiddels is het gewijzigde concept van de grondwet in de CA gepresenteerd. Wat alle wijzigingen inhouden is nog niet duidelijk (Republica, Engelstalig). Het is op dit moment onduidelijk wanneer de nieuwe grondwet eindelijk definitief gemaakt wordt. Sommigen spreken van eind augustus, anderen weer over 2 of zelfs midden september. We wachten af.

Gelezen: 2055 keer