INLOGGEN


Zware slag voor Chepang Jati.

GEEF ONZE BROEDERS EN ZUSTERS IN ODARE EEN NIEUW ONDERDAK!

Tijdens de laatste aardbeving in Nepal zijn meerdere kerken ernstig beschadigd geraakt. Onze broeders en zusters hebben dringend hulp nodig. En zeker niet alleen de hulp die door de maag gaat. Christenen in Nepal kunnen niet zomaar even ergens een lokaal of huis huren om samen te komen. Ze hebben echt een eigen onderdak nodig.

Een dominee van een van de kerken in Pokhara deelt zijn bezorgdheid met Hope for Nepal:

“Wat de kerkgebouwen betreft ben ik bezorgd. Twee van onze zusterkerken hebben ernstige schade opgelopen. De Forse Church die vlak bij Beni Bazaar in het Parwat-dsitrict ligt, wordt momenteel gerepareerd. Ook Patichoor Church heeft een aantal scheuren opgelopen, maar die zijn hanteerbaar en hebben geen grote reparatie nodig. Het kerkgebouw in Odare, Tanahun-district is ernstig beschadigd geraakt. Het gebouw was nog net niet ingestort, maar wel te gevaarlijk om nog te gebruiken. Om die reden hebben we het noodgedwongen helemaal afgebroken.

De gemeenteleden houden hun diensten nu in een hut met een golfplaten en tentdoek dak. Ja, ze hebben echt een nieuw gebouw nodig, waarvoor we plannen maken. Er komen in deze gemeente rond de 200 mensen, kinderen daarbij inbegrepen. De geschatte bouwkosten liggen rond de 1 miljoen Nepalese roepies (ca €9.000,00).”

De meeste gemeenteleden zijn ‘Chepang Jati’. Ze behoren tot een Tibetaans-Birmaanse bevolkingsgroep van ca. 52.000 mensen die op de hellingen van het Mahabharatgebergte van Centraal Nepal wonen. Dat is 55 km NO van Pokhara. Zij spreken dan ook hun eigen taal en kunnen niet zomaar samengevoegd worden met Nepalees sprekende christenen. Gods gemeente in Nepal moet kunnen groeien!

We zoeken mensen die hier aan mee willen doen door een donatie. Wie doet mee om onze broeders en zusters te helpen een nieuw onderkomen te bouwen! Bij giften s.v.p. vermelden “Odare”.

GEEF ONZE BROEDERS EN ZUSTERS IN ODARE EEN NIEUW ONDERDAK!

Gelezen: 2145 keer