INLOGGEN


Onrust in de Terai nog niet voorbij

Onrust in de Terai nog niet voorbij Nepali Times

MADHESI FRONT

Terwijl een groot deel van het land blij is dat de nieuwe grondwet er eindelijk is, blijft het in de Terai aan de grens met India nog steeds onrustig. Het Madhesi Front heeft nieuwe acties aangekondigd en er zijn berichten dat India zich ook met de situatie bemoeit.

In de tussentijd wordt er op de achtergrond koortsachtig naar een oplossing gezocht voor de impasse, maar tot nu toe hebben gesprekken met het Madhesi Front niets opgeleverd.

Protesten Madhesi FrontINMENGING INDIA

Volgens een bericht in de Nepali Times zou India niet blij zijn met de nieuwe grondwet en een aantal eisen neergelegd hebben. Zo zijn ze het o.a. niet eens met de indeling van de provincies in het zuiden en ze staan daarmee achter het Madhesi Front en de Tharu leiders.

NIEUWE BLOKKADES

Madhesi Front en de Tharu's hebben aangekondigd alle verbindingen met Kathmandu te blokkeren, zodat de aanvoer van materiaal vanuit India naar Kathmandu helemaal stil komt te liggen. Volgens een bericht in Setopati zouden er voor de grens al meer dan 500 vrachtwagens staan.Inmiddels duren de acties al anderhalve maand.

De premier heeft zijn bezoek aan de algemene vergadering van de VN gecancelled i.v.m. deze situatie. Het is een erg gecompliceerd probleem, aangewakkerd door de houding van de Indiase regering. Het zal nog veel wijsheid en uithoudingsvermogen kosten om hier op een goede manier uit te komen (foto Nepali Times).

In de tussentijd zijn de protestacties in het oosten van Nepal gestopt.

Oja, Kathmandu is bevoorraad met 32.000 geiten voor dasai...

 

Gelezen: 2282 keer