INLOGGEN


Onofficiele blokkade officieel opgeheven?

Volgens een bericht in de Nepali Times zou de regering van India in de persoon van premier Modi officiel opdracht hebben gegeven om de onofficiele blokkade van de grensposten met Nepal weg te nemen. Premier Modi was net teruggekeerd van een bezoek aan een vergadering van de Verenigde Naties. Bij die vergadering heeft de vertegenwoordiger van Nepal officieel de tegenwerking van India aan de kaak gesteld.

De Nepalese ambassadeur in Delhi, Upadhyay, heeft medegedeeld dat Indiase officials er in toegestemd hebben dat de gestrande vrachtwagens bij de grens weer doorgelaten mogen worden. De douane zal dag en nacht werk hebben om de gestrande vrachtwagens allemaal over de grens te krijgen.

Het lijkt er toch heel sterk op dat de grensovergangen geblokkeerd werden nadat de nieuwe grondwet aangenomen was. De Nepalese regering heeft daarbij eisen van de Indiase regering genegeerd. Twee weken lang zijn de grenzen dicht geweest. India beweert dat gedaan te hebben vanwege de politieke onrust in Nepal.

Lees hier het hele artikel en de commentaren in de Nepali Times. Op de foto (EKantipur) lange rij wachtende trucks bij de grens.

 

Gelezen: 3487 keer