INLOGGEN


Niet veel nieuws helaas en Odare

TIHAR

Kukur (hond) Tihar, Gai (koe) Tihar, Dewali, Bhai Tika, Tihar zit er weer bijna op. Dat betekent ook dat iedereen weer over gaat tot de orde van de dag, voor zover dat mogelijk is.

De problemen met de Madhesi's zijn nog steeds niet opgelost. Er is nog steeds bijna geen grensverkeer mogelijk. De gesprekken (als ze er zijn) verlopen moeizaam.

TEKORTEN

Naast een chronisch brandstoftekort is er inmiddels ook een tekort aan allerlei andere zaken zoals grondstoffen voor fabrieken (veel zijn er al noodgedwongen gesloten), medicijnen, grondstoffen voor medicijnen en ga zo maar door. Volgens een bericht gisteren zouden er aan de Indiase kant van de grens alleen al 400 vrachtwagens met medicijnen, grondstoffen voor medicijnen en verpakkingsmateriaal staan. Maar ook bijvoorbeeld hulpgoederen voor de mensen in de door de aardbeving getroffen gebieden.

VN

Het begint langzamerhand in de rest van de wereld ook door te dringen dat er wat vreemds aan de hand is tussen India en Nepal. Zelfs Ban Ki Moon heeft vandaag de betrokken partijen opgeroepen deze acties te staken omdat een humanitaire ramp dreigt voor het Nepalese volk

MODI

Premier Modi van India brengt een 3-daags bezoek aan London en werd verwelkomt door een demonstratie van honderden Nepali aangevuld met een aantal Sikhs om te demonstreren tegen de bemoeienis van India met de interne aangelegenheden van Nepal(lees hier het hele artikel en een artikel in The Guardian over de persoon Modi).

De Indiase ambassadeur in Kathmandu kan het inmiddels niet nalaten om hoog van de toren te blazen. Vooraanstaande leden van UML hebben al aangegeven, dat hij maar teruggestuurd moet worden.

ODARE

De actie voor het kerkje in Odare loopt nog door. Hier een foto die ik mijn archief vond van het oude kerkje dat bij de aardbeving verwoest is.

Gelezen: 2915 keer