INLOGGEN


Operatie distributie noodpakketten geslaagd

Rapportage ACN:

Beste broeders en zusters,

Heel erg bedankt voor uw krachtige gebeden, bemoedigingen en hulp - door woorden, e-mails en financiële hulp. We stellen dat bijzonder op prijs.

Samen hebben we de afgelopen dagen ons doel bereikt. De aankoop, het verpakken en de distributie gingen voorspoedig. Het was een uitdaging om dit samen met de lokale overheid te verwezenlijken. In het begin waren ze erg terughoudend, misschien komt dat ook door de recente publicaties van de overheid over het christelijk geloof.

Uiteindelijk door koppig door te gaan is alles goed gekomen. De Chief District Officer was als eregast hierbij aanwezig en de Chief Officer van de plaats Ramgram startte de distributie officieel. Dit alles werd formeel georganiseerd door het District Disaster Relief Committee.

Ze erkenden openlijk dat dit een gezamenlijk initiatief was van de Pokhara Christian Community (PCC middels ACN), de Nawalparasi Christian Community en de lokale kerken. Alles was goed georganiseerd en verliep op een uitstekende manier. Degenen die geholpen zijn behoren tot de aller armstegroepen ter plaatse. Sociale werkers hebben ons ook geholpen met het uitzoeken van waar de nood het grootst was.

Er waren achteraf wel wat klachten. Sommigen hadden zich hier niet voor opgegeven, want ze hadden geen idee van de hoeveelheden en de kwaliteit van het geleverde. Zij hadden er achteraf spijt van dat ze zich niet gemeld hadden. De mensen zeiden dat ze nog nooit zoiets hadden meegemaakt en ze denken dat zoiets niet nog eens zal gebeuren. Bij vorige hulp kwam er meestal niet meer dan een zak 'beaten' rijst en gepofte rijst. Eén van de de geholpen mensen zei: Ik heb nu genoeg voorraad voor de komende maand en zo kan ik me de komende tijd vooral focussen op het maken van een onderkomen. Hij ging met een brede glimlach naar huis terug!

Ook waren de lokale kerken hierdoor erg bemoedigd.Tijdens een evaluatiebijeenkomst zeiden ze: We hebben een wonder gezien, er is zoveel gebeurd in 4 dagen tijd! De vrijwilligers waren ook erg blij en bemoedigd. Leiders zeiden dat ze hierdoor geleerd hadden dat ze door samenwerking het verschil kunnen maken.

Vandaag zal er in de kerken ook een aparte offerande gevraagd worden voor het noodfonds dat hiervoor is opgericht. Ook in de kerken in Pokhara is hier hard voor gebeden.

Het was ook bijzonder dat de leiders van de PCC Ram Rokah en Hari Ghimire hierbij aanwezig waren en een aandeel hadden in al het werk. Het logistieke werk is gedaan door Balkrishna en ook onze chauffeur Dan Bahadur heeft veel werk verzet. Het was erg prettig dat we de beschikking hadden over de jeep. Aangezien we geen extra kleding voor onszelf hadden meegenomen komen we straks niet zo erg fris ruikend thuis...

Op het moment zijn we op de terugreis in Butwal. Sommigen van ons hebben een virusinfectie opgelopen en zijn aardig ziek. Onderweg hebben we ook nog hulpgoederen voor de 6 families in een plaats bij Butwal, waarover ik in mijn vorige bericht meldde.

Bedankt dat jullie naast ons gestaan hebben in deze moeilijke omstandigheden. We gaan hierna plannen maken om mensen in het oosten van Nepal (Puthan) en in Beni te helpen. God is zover heel getrouw geweest! Dinsdag vertrokken we met lege handen - en Hij heeft overal in voorzien. PRIJS HEM!

Hier kunt u nog meer foto's hierover vinden.

God zegene jullie allen,

Raju, ACN director

 

Gelezen: 2172 keer