INLOGGEN


Update moessonoverstromingen

Update moessonoverstromingen ACN

Kort verslag van ACN:

Beste allemaal,

Afgelopen zaterdagavond zijn we weer veilig teruggekomen van ons bezoek aan Parasi. We hebben daar pakketten met eerste benodigdheden mogen uitdelen aan de moesson slachtoffers. Alles is voorspoedig gegaan, we hadden voldoende bij ons. We hebben deze trip met een groep van 10 vrijwilligers gemaakt.

 

Op de terugweg hebben we nog 2 andere getroffen plaatsen bezocht in Chitwan. Dat was in Bagar waar 22 families wonen en in Bagmara waar 20 families wonen.

Toen we daar aankwamen zagen we dat veel huizen in elkaar geklapt waren en overal was modder. Al het opgeslagen eten was òf weggespoeld òf overspoeld met modder. Sommigen probeerden wat van de rijst schoon te spoelen en te drogen, maar het was niet geschikt meer voor consumptie (behalve voor de honden).

Zwaar vervuilde dekens en kleding proberen ze schoon te spoelen, overal zie je dat te drogen hangen. Helaas zijn er ook al gevallen van ziektes veroorzaakt door het vervuilde drinkwater. We ontmoetten een jonge moeder met een zoontje die al dagen behoorlijk koorts had, medicijnen zijn er nagenoeg niet.

Nu het water weer aan het zakken is komen de mensen weer terug naar hun huizen of wat daar van overgebleven is. Sommigen wonen zolang in een stal totdat ze weer redelijk onderdak hebben, anderen onder wat stukken plastic.

Gisteren hadden we een vergadering met het Disaster Response Team om nieuwe plannen te maken om hulp te bieden. Vanuit de grootste kerk van Pokhara wordt ondersteuning gegeven om pakketten klaar te maken voor bovengenoemde dorpjes. Pakketten met o.a. rijst, linzen, olie, zout, zeep, tandpasta en tandenborstels, dekzeilen, beschermingsmateriaal tegen muggen en waterzuivering. Dit zal voldoende zijn om de komende 15 dagen door te komen. De totale kosten hiervoor bedragen ca. 6500 euro.

Inmiddels is een team van 5 personen op weg om dit naar de getroffen dorpjes te brengen. We ontvingen ook een noodkreet vanuit Nawalparasi voor ca. 600 families. Mensen hebben geen eten en doordat er geen schoon drinkwater is dreigen er epidemieën van besmettelijke ziektes uit te breken. We hopen daar morgen een team naar toe te sturen. We krijgen daarbij veel hulp van de kerken ter plaatse.

We willen iedereen hartelijk danken voor de hulp die we hierbij krijgen. We stellen jullie support heel erg op prijs, dank ook voor de gebeden en de bemoedigingen!

Gebedspunten:

• De hulp in Chitwan die vandaag en morgen gegeven zal worden.

• De hulp in Nawalparasi later deze week.

• Voor de teams die uitgaan: wijsheid, kracht en gezondheid.

• De contacten met overheidsinstanties (we mogen geen hulp geven zonder hun toestemming).

• God's genade en bescherming.

Gelezen: 1320 keer