INLOGGEN


Politiek nieuws

Enige tijd geleden heb ik al gemeld dat er een nieuwe wet is aangenomen die de oorspronkelijke godsdienst moet beschermen. Deze nieuwe wet brengt de vrijheid van godsdienst en het recht om dat ook in je leven tot uitdrukking te brengen, in gevaar. Het zegt het volgende:

"Niemand zal wat voor handeling ook doen of laten doen, die in strijd is met de publieke gezondheid, met het fatsoen en de moraliteit of het schenden van de vrede, of iemand bekeren van het ene geloof naar een ander, of elke handeling die het geloof van een ander in gevaar brengt, dit zal strafbaar gesteld worden."

Daarmee zal het een criminele daad worden om over je geloof te spreken of om van geloof te vernaderen. Een verontrustende ontwikkeling.

turahi-news16 oktober j.l. is deze wet door President Bidhya Devi Bhandari ondertekend en dus in werking getreden. Dit ondanks diverse protesten vanuit de Nepalese samenleving, met name ook vanuit de kerken.

Lees meer hierover Nepal Christian News, Nepal Church (Religious Freedom in Nepal – Teetering on the Edge of a Precipice en Criminal Code 2074 Enacted by the President), en Christian Solidarity Worldwide.

Verkiezingen

De rook van de lokale verkiezingen is nauwelijks opgetrokken of de landelijke verkiezingen kondigen zich aan. Deze staan gepland voor 26 november en 7 december.

Bij de lokale verkiezingen zijn de Nepali Congress Party (NC) en de Maoisten als grootste uit de bus gekomen.

Voor de landelijke verkiezingen zijn de Communisten/Maoisten op veel plaatsen een soort van lijstverbinding aangegaan met andere linkse partijen en als antwoord hierop heeft de NC de Democratische Alliantie in het leven geroepen, waar zich al diverse kleine partijen bij aangesloten hebben.

 

 

 

 

Gelezen: 1474 keer