INLOGGEN


Fase 1 landelijke verkiezingen begonnen

Vandaag is de eerste fase van de landelijke en provinciale verkiezingen begonnen. Deze vinden vanaf vanochtend vroeg plaats in 32 districten.

Volgens het verkiezingscomité zijn er 50.000 mensen bij betrokken om dit mogelijk te maken, los van de extra politie en andere veiligheidsfunctionarissen. Daarnaast zijn er volgens opgave 10.000 (!) waarnemers die een eerlijke en vrije verkiezing in de gaten houden. De waarnemers zijn er namens 56 organisaties, waaronder vier internationale organisaties.

Na het sluiten van de stembureaus worden de bussen met stemmen streng beveiligd opgeborgen tot na de 2e fase over 10 dagen. Om half twee rapporteerden de meeste stembureaus al een opkomst van 50% of meer, op sommige plaatsen zijn lange rijen, waar overigens gehandicapten, zwangere vrouwen, zieken en ouderen niet in hoeven te gaan staan! Overigens zijn er tot nu toe geen incidenten gemeld.

Foto's "My Republica"

Inmiddels zijn de stembureaus gesloten, is de opkomst ongeveer 65% en moet er bij 2 stembureaus opnieuw gestemd worden. Reden: Iemand heeft zuur in de stembussen gegooid waardoor de stembiljetten onleesbaar zijn geworden...

Op naar fase 2 op 7 december a.s.

Gelezen: 1276 keer