INLOGGEN


Regen, sneeuw en politiek

Zoals wel vaker gebeurt in dit jaargetijde, trekt er op dit moment een front van regen en sneeuw van west naar oost over het land. Daarbij daalt de temperatuur ook flink.

Regen in het laagland betekent in deze tijd sneeuw in de hoger gelegen delen, ook in de gebieden waar nog steeds veel aardbevingsslachtoffers nog steeds geen fatsoenlijk dak boven hun hoofd hebben.

Daardoor is het leven in met name het noordelijk deel van Ghorka erg moeilijk. Veel mensen leven daar nog in zelf gemaakte tentjes of hutjes.

Tegelijkertijd is de bevolking hier ook blij mee, want dit is goed voor de oogst komend jaar. Maar wanneer gaan nu eindelijk alle slachtoffers van de aardbeving (bijna 3 jaar geleden!) geholpen worden met een fatsoenlijk onderkomen?

Een schone taak voor de nieuwe regering, die er nog steeds niet is. Tijd dat er een eind gemaakt wordt aan deze mensonterende toestanden.

Misschien is deze foto een teken van hoop (regenboog boven Lalitpur)!

(foto Setopati)

 

Gelezen: 777 keer

3 reacties

 • Reactielink Jan woensdag 24 januari 2018 11:50 Geplaatst door Jan

  Bedankt Anneke!

  Rapporteren
 • Reactielink Henk woensdag 24 januari 2018 11:48 Geplaatst door Henk

  N.a.v. de regenboog boven Latitpur: in de 18 VDC's (vroeger Panchayats) in de heuvels van het Lalitpurdistrict, buiten de Kathmandu vallei zijn sinds 2008 één of meerdere k*rken ontstaan.Het doel is om in iedere 'ward' een chr. gemeenschap te laten groeien.
  Het plantteam heeft de activiteiten uitgebreid naar de naburige districten Makwanpur en Kavre om mensen daar te helpen hun eigen chr. gemeenschappen te stichten. PtL!

  Hartelijke groet,

  Henk

  Rapporteren
 • Reactielink Anneke Wolthaus woensdag 24 januari 2018 09:54 Geplaatst door Anneke Wolthaus

  Jullie een heel goede en gezegende tijd toegewenst!Doe bekenden de hartelijke groeten!

  Rapporteren

Laat een reactie achter

Hier kunt u reageren op dit artikel. De website URL hoeft niet ingevuld te worden.