INLOGGEN


Politiek, geloof en 3 jaar na de aardbeving

Easter in Kathmandu Easter in Kathmandu International Nepal Fellowship

POLITIEK EN GELOOF

Het is ruim een half jaar na het tekenen van de wet, die o.a. veranderen van geloof en vertellen over je geloof strafbaar stellen, oorverdovend stil. Het lijkt alsof er niets veranderd is. Is dat ook zo?

Eén van de dingen die ik tijdens christelijke feestdagen altijd bekijk is wat de Nepalese pers hierover zegt. Tot ongeveer 2 jaar geleden stonden er om die tijd altijd wel 1 of meer artikelen over Kerst of Pasen in de krant. Op ongeveer dezefde manier als de festival dagen van de Hindoes aangekondigd worden. Maar sinds enige tijd lijkt dit wel te worden dood gezwegen. Afgelopen Pasen en Kerst heb ik niets hierover in de (Engelstalige) Nepalese pers kunnen vinden. Merkwaardig!

Maar de Christenen laten zich niet onbetuigd tijdens deze zo belangrijke dagen. Op veel plaatsen heeft men ralley's (optochten) gehouden en waren er extra feestelijke bijeenkomsten, zoals op de foto's en de video te zien is. Zo was er in Kathmandu opnieuw een grote manifestatie in het centrum, waar vele duizenden christenen bijeenkwamen om het feest van de opgestane Heer te vieren!

 

3 JAAR NA DE AARDBEVING

Ook nu, 3 jaar na de ramp, moeten we helaas constateren dat nog vele duizenden mensen zonder een fatsoenlijk dak boven hun hoofd zitten. Het is waarschijnlijk dat dit vooral vertraging oploopt door de bureaucratie en alles wat daar mee te maken heeft, maar ook door de verscherpte bouwvoorschriften. Zie ook dit artikel in het AD van dandaag (1 mei).

Gelukkig zijn er wel NGO's (particuliere organisaties) die doorgaan met te doen wat ze kunnen. Eén hiervan is INF (International Nepal Fellowship). Hier kunt u een filmpje zien over dingen die ze gedaan hebben en nog steeds doen. Maar gelukkig zijn er nog veel meer organisaties die nog steeds actief zijn voor de aardbevingslachtoffers. Hierbij mag zeker niet onvermeld blijven het werk van ACN in Pokhara. Asal Chhimekee Nepal, is de diakonale tak van de samenwerkende kerken in Pokhara die op veel terreinen actief zijn. Bekijk ook hun website.

 

 

 

 

Gelezen: 1385 keer

Media

https://www.facebook.com/bibledailyspiritual/videos/1417364515041226/