INLOGGEN


Update over vervolging in Nepal

In het laatste artikel vertelde ik dat de nieuwe wetgeving nog niet veel effect lijkt te hebben, gisteren ontving ik een bericht dat helaas het tegendeel aangeeft. Vanuit betrouwbare bron hoorde ik dat er de afgelopen maanden verschillende incidenten geweest zijn, voorzover ik heb begrepen vooral in meer afgelegen gebieden:

In maart

Werd er in het district Dhading een kerkje in brand gestoken, weer opgebouwd en opnieuw in brand gestoken.

Werden twee Christen vrouwen en een meisje beschuldigd van evangelisatie en het aanzetten tot het vernielen van afgodsbeelden. Ze werden gearresteerd en na een week weer op borgtocht vrijgelaten.

In april

Werden twee Christenen en twee Hindoes gearresteerd omdat ze rundvlees gegeten zouden hebben.

Werden op een andere plaats twee Christenen gearresteerd omdat ze geprobeerd zouden hebben anderen te bekeren tot het Christelijk geloof. Ze werden na een paar dagen weer vrijgelaten. Ook ontving hun kerk bedreigingen dat hun kerk verwoest zou worden als ze niet stopten.

In mei

Werd een hindoepriester gearresteerd die op het punt stond naar India te vluchten. Hij had voorgewend beschoten te zijn door Christenen. Zijn doel was om hierdoor een oproer tegen de Christenen te veroorzaken om hierdoor weer een stap dichter bij de terugkeer naar Nepal als Hindoestaat te komen.

Werden 3 vrouwen gearresteerd omdat ze een vrouw wilden bekeren.

Brandstichting in een katholieke kerk

75-jarige voorganger ten onrechte veroordeeld tot 10 jaar gevangenis (misbruik).

Brandstichting in een kerk, het vuur kon gelukkig tijdig met hulp van de politie gedooft worden.

Zes personen gearresteerd omdat ze een openluchtdienst hielden. Zij zitten nog vast.

Brandstichting in een andere kerk waar net een jeugdconferentie geweest was, een deel van het interieur is zwaar beschadigd.

GEBED

Bid s.v.p. voor de kerk in Nepal en in het bijzonder voor hen die hier mee te maken hebben/krijgen. Bid vooral voor vergevingsgezindheid, voor  gebed en voor eensgezindheid onder de christenen (zoals gevraagd wordt door één van de voorgangers).ie hier ook een bericht in WorldWatchMonitor.

N.B. Om veiligheidsredenen zijn namen en plaatsen weggelaten (bekend bij de webmaster).

 

 

Gelezen: 1629 keer