INLOGGEN


Naaimachines, schoolgeld en koffie

GLOW is een organisatie in Nepal die zich vooral bezig houdt met de ondersteuning van weduwen en wezen. De naam staat voor God Loves Orphants and Widows.

NAAIMACHINES

Voor weduwen en arme vrouwen met geen of te weinig inkomen worden allerlei activiteiten georganiseerd middels cursussen en trainingen om ze te helpen in hun eigen levensonderhoud te voorzien. Dat kan zijn door hen bijvoorbeeld te leren tomaten te kweken of geiten te houden en daar geld mee te verdienen. Het gebeurt ook door vrouwen te leren omgaan met een naaimachine, zodat ze daarmee voor brood (lees rijst) op de plank kunnen zorgen. Dit soort activiteiten loopt al een aantal jaren met groot succes.

Recentelijk is er een nieuwe cursus naaien gestart in Pokhara. De deelnemers moeten voorzover zij daartoe in staat zijn aan de kosten daarvan bijdragen. Voor veel weduwen is dat helaas niet mogelijk, zij krijgen dan bijvoorbeeld onderdak tijdens de training en een naaimachine. Van dat laatste zijn er nog niet voldoende. Daarom doen we hierbij een oproep om hier aan bij te dragen, zodat de nog nodige naaimachines gekocht kunnen worden en deze vrouwen straks in hun eigen levensbehoefte kunnen voorzien.

Een naaimachine kost ongeveer 110 Euro per stuk, GLOW heeft daar zelf ook niet de middelen voor, doet u mee? Giften kunnen onder vermelding van 'naaimachine' naar onze bankrekening overgemaakt worden (zie de rechterkolom van deze website). Bij elkaar zijn er nog 22 machines nodig.

Hiermee helpt u deze mensen om op eigen benen te kunnen staan.

WEZEN

Voor schoolkinderen die wees zijn of in een heel moeilijke gezinssituatie zitten wordt ondersteuning gegeven zodat ze toch naar school kunnen. Voor hen is in ieder geval jaarlijks schoolgeld nodig en daarnaast ook boeken, schrijfmateriaal en een schooluniform. Er wordt naarstig gezocht naar mensen die bereid zijn om hier financieel aan bij te dragen. Wie doet hier aan mee? Giften hiervoor kunnen o.v.v. 'school' naar onze bankrekening over gemaakt worden.

KOFFIE

Wist u dat er sinds enige tijd ook koffie verbouwd wordt in Nepal. Afgelopen jaar heb ik er zelf van mogen proeven en het smaakte prima. Meer hierover is o.a. op deze Facebook pagina te lezen.

 
Gelezen: 3715 keer