INLOGGEN


Zware storm in Bara en Parsa eist levens

Tussen de winter en het begin van de moesson in mei zit een periode waarin af en toe zware buien met hagel en harde wind ontstaan. Afgelopen maandag werd de eerste geregistreerd in Bara en Parsa, een gebied ten zuiden van Kathmandu, grenzend aan India. Het zijn lokale stormen die veel schade kunnen veroorzaken en vaak heel plotseling kunnen ontstaan.

Zo ook in Bara en Parsa, tot nu toe zijn er 28 dodelijke slachtoffers gevallen, waaronder 10 vrouwen en 5 kinderen. Daarnaast zijn er meer dan 500 min of meer ernstig gewonden. Door een storing bij een van de meteorologische stations heeft men de mensen ook niet op tijd kunnen waarschuwen, bovendien beschikt Nepal niet echt over de technologie om dit aan te zien komen.

Naar onze maatstaven in Nederland viel de storm misschien nog wel mee, ongeveer windkracht 9, maar in Nepal komt zo'n sterke wind weinig voor en vooral op het platteland zijn veel huizen daar niet tegen bestand. 

Vanuit Kathmandu ontving ik van een Nepalese hulporganisatie het volgende bericht:

In het zuiden van Nepal zijn twee districten zwaar getroffen door een storm met zware regen... volgens de laatste berichten zijn er duizenden dakloos geworden, meer dan 30 dodelijke slachtoffers en meer dan 400 mensen gewond.

Veel huizen in het district zijn verwoest... de regering heeft een 'response and rescue' team gestuurd.

We roepen u op samen met ons te bidden voor de getroffen families en voor degenen die gewond zijn geraakt. We zijn op het ogenblik aan het kijken hoe we vanuit onze organisatie hulp kunnen  bieden. Daarnaast onderzoeken we de mogelijkheid om samen met een andere hulporganisatie de slachtoffers te helpen.

Laat ons weten als u hier aan bij wilt dragen.

Dank voor uw gebeden en uw hulp.

Tot zover dit bericht. Gebed en financiële hulp zijn nodig, u kunt uw gift voor slachtoffers overmaken naar ons banknummer onder vermelding van 'stormslachtoffers'.

 

 

Gelezen: 1428 keer