INLOGGEN


Update hulp aan Bara en Parsa

 

Na de storm afgelopen week begint de hulp aan het getroffen gebied op gang te komen. De regering heeft het leger ingezet en verschillende organisaties verlenen hulp aan de getroffen bevolking. Eén van die organisaties is ACN, een samenwerkingsverband van de Christelijke kerken in Pokhara. Van hen ontving ik het volgende bericht.

Beste allemaal,
 
Vanmorgen zijn we om 3 uur uit Pokhara vertrokken en kwamen we om 11.30 in Bara (Birganj) aan. Daar hadden we een ontmoeting met de Bara Parsa Christelijke Community. Samen met hen hebben we het getroffen gebied bezocht. De meeste mensen hebben inmiddels tenten en wat basis hulp ontvangen. Die basis behoeften dekken maar een korte tijd. We hebben gezien dat:
 
  • * Het regent en het gebied wordt steeds vuiler en schoon drinkwater is er niet.
  • * Op één plaats is er al een geval van cholera geconstateerd.
  • * De mensen hebben een te kort aan alles, zo zijn er bijna geen toiletten.
  • * Veel kinderen zijn getraumatiseerd.
  • * We hebben 5 Dalit gezinnen ontmoet die helemaal niets meer hebben en tot nu toe geen hulp gekregen hebben (mede vanwege hun lage status).
  • * Veel overlevenden hebben op het moment wel eten maar geen mogelijkheden om hun eten te bereiden (geen gas of hout om te koken).
  • * De lokale kerken helpen samen met andere organisaties.
  • * De graanvelden zijn weggespoeld, het was bijna oogsttijd.
We gaan proberen om hulp te bieden, daarvoor is ca. 500.000 Nrs nodig (ca. €4.000). We willen aan 117 gezinnen die het meest afgelegen wonen een kleine kookgelegenheid op gas geven. We willen de 5 Dalit gezinnen die helemaal geen hulp gekregen hebben helpen met eten en huishoudelijke attributen. We hopen  de meeste van deze spullen morgen en overmorgen af te leveren.
 
 
We willen een lokale NGO helpen om de mensen bij te staan voor traumaverwerking. Voor de toiletten en schoon water is een lange termijn planning noodzakelijk en ook meer geld. Een deel van de benodigde fondsen hebben we al ontvangen. Daarnaast wordt er in de kerken in Pokhara een speciale inzameling gehouden.
 

Bid s.v.p. voor een en ander en vooral ook voor het tijdig krijgen van toestemming om deze hulp te bieden. Bid ook voor al diegenen die hierbij betrokken zijn. Het is heel speciaal om dit samen als Christenen te doen.

Tot zover dit bericht.
 
Gebed en financiële hulp zijn nodig, u kunt uw gift voor slachtoffers overmaken naar ons banknummer onder vermelding van 'stormslachtoffers'.
 
IBANnummer NL10ABNA 0524 649 324 t.n.v. St. Hope for Nepal te Apeldoorn
 
 

Zie ook de Facebookpagina van ACN!

Gelezen: 1396 keer