INLOGGEN


Update corona in Nepal (3)

Zojuist is bekend geworden dat de regering van Nepal de lockdown met 15 dagen heeft verlengd. Dat betekent voor heel veel (arme) mensen dat er voorlopig geen kans is om te werken, geld te verdienen en eten te kunnen kopen.

Tot nu toe zijn er een kleine 300 mensen besmet met het virus en helaas zijn er sinds vandaag ook 2 dodelijke slachtoffers te betreuren. De situatie is wat dat betreft niet te vergelijken met hier. Wat wel veel schrijnender is, ik heb dat eerder vermeld, is het feit dat er in Nepal relatief veel dagloners zijn die nu zonder inkomen en dus ook zonder eten zitten. De kerken proberen hulp te bieden, voor de dagloners in de kerk, maar ook voor mensen die in de buurt van de kerk wonen.

De diaconale tak van de kerken in Pokhara heeft daar heel veel aan gedaan. Maar ook de individuele kerken zijn actief. Hieronder korte reactiesvan ACN en van Naya Gaun Church.

Bid u mee voor deze moeilijke situatie, maar ook (als u kunt) is financiële hulp welkom! De bankgegevens vindt u hiernaast, graag onder vermelding van <corona>.

ACN:

Geliefde broeders en zusters in Hem,

We zijn blij dat we u wat kunnen vertellen over de hulp die we tot nu toe hebben kunnen geven aan mensen die in deze situatie zonder inkomen en dus zonder eten zitten. Het gaat daarbij vooral om dagloners, gehandicapten, alleenstaande vrouwen/moeders en andere zwakke mensen in de samenleving.

Toen de lockdown werd ingesteld werd het al snel duidelijk dat veel mensen te maken zouden krijgen met gebrek aan voedsel en drinken. We hebben toen een beroep op u gedaan om hiervoor te bidden en waar mogelijk ook financieel te helpen. Namens de Pokhara Christian Community en namens ACN wil ik u hartelijk danken voor de gebeden, de bemoedigingen en de hulp. We hebben voor deze eerste periode al veel mensen kunnen helpen aan voedsel.

Door uw hulp hebben we zelfs meer kunnen doen dan we voor mogelijk hadden gehouden. We danken onze God dat we zo honderden families hebben mogen helpen en bijstaan in hun worsteling om te overleven.

Hier kunt u een filmpje over hun werk bekijken (klik hier). Daarnaast ook nog wat foto’s:

Naya Gaun Church

Geliefde vrienden, hartelijke groeten in de naam van onze Heer Jezus Christus!

We zijn erg dankbaar voor God’s trouw en voor uw betrokkenheid. We zijn blij te kunnen melden dat we inmiddels 113 families in de 2e fase (tijdens de 1e fase waren dat er 91) hebben kunnen helpen.

Het gaat daarbij vooral om behoeftige en arme mensen binnen onze kerk maar ook in de gemeenschap waar wij leven. Ze zijn dagloners, in deze situatie kunnen ze niet werken en hebben ze dus geen inkomen.

Heel erg bedankt voor uw gebed, betrokkenheid en hulp op de juiste tijd voor de juiste mensen.

Degenen die hulp ontvangen hebben zijn hierdoor overweldigd, de nood is zo hoog. Zij danken God en zij danken ook u.

Blijf s.v.p. bidden omdat de lockdown voorlopig niet opgeheven wordt, waarschijnlijk zal er opnieuw een beroep op ons gedaan worden voor een 3e fase in de hulpverlening.

Ook ontvangen we telefoontjes van sommige van onze dochterkerken met de vraag of we hen kunnen helpen. Naya Gaun Church heeft 11 dochterkerken in dorpen in de wijde omgeving van Pokhara, kerkjes die meest ook financieel niet draagkrachtig zijn.  Het gaat daarbij om ongeveer 100 families die dringend hulp nodig hebben. Ook uw gebed wordt daarbij zeer op prijs gesteld.

Hieronder wat foto’s van de laatste hulpverlening, de foto's spreken voor zich:

Zover de voorganger van Naya Gaun Church.

 

Nu de lockdown tot in ieder geval 2 juni is verlengd, is uw gebed en steun hard nodig.

 Een financiële bijdrage hiervoor kan naar nevenstaande bankrekening overgemaakt worden o.v.v. corona.

Gelezen: 61 keer

Laat een reactie achter

Hier kunt u reageren op dit artikel. De website URL hoeft niet ingevuld te worden.