INLOGGEN


HELP!

We ontvingen vandaag onderstaande noodkreet van een Nepalese voorganger:

 

Jaymasi!

We ontvangen de laatste tijd veel telefoontje van voorgangers. Het zijn voorgangers van kerkjes in dorpen in vaak afgelegen gebieden. We komen daar regelmatig om leiderschapstrainingen te verzorgen. De meeste kerken zijn niet groot, en de meeste kerkleden zijn arm.

Door de langdurige lockdown zijn de kerkjes al langere tijd gesloten, geen diensten, geen geven van tienden, vooral ook omdat de kerkleden zelf nu helemaal geen inkomsten hebben. Dit raakt vooral de fulltime pastors, velen van hen zijn daar helemaal van afhankelijk.

Een aantal van hen hebben ons gevraagd of we ze kunnen helpen de problemen wat te verzachten. Zelf hebben we daar onvoldoende middelen voor, daarnaast vertrouwen we er op dat God op de een of andere manier gaat voorzien. We hopen dat jullie ons daarbij kunnen helpen. Bid hier s.v.p. voor. Daarnaast zou het fantastisch zijn als we ze via een eenmalige gift kunnen helpen.

Het gaat om veel mensen, in mijn prioriteitenlijstje staan ongeveer 40 leiders uit verschillende plaatsen en districten. Via de ons beschikbare kanalen zouden we hen eenmalig een bedrag van Rs. 5.000 willen geven (ca. €37).  Totaal komt dat dan op Rs.200.000.

We kunnen hen op het moment niet van dienst zijn met opleidingen/trainingen, dus zou het bijzonder zijn als we op deze manier iets voor hen kunnen doen. Dat sluit ook goed aan bij de meer praktische kant van onze trainingen, met name als het gaat om dienend leiderschap.

Blijf ook s.v.p. bidden voor deze moeilijke tijd. Op het moment lijkt het erop dat het aantal besmettingen met COVID-19 langzaam aan het toenemen is in Nepal.

Hartelijke groeten,

Een voorganger van een kerk in Pokhara (naam bij redactie bekend).

Zover deze noodkreet. Ook van mijn kant is daar de oproep om nog meer voor deze (kennelijk verslechterende) situatie te bidden, maar ook heel praktisch: Wie kan er ook financieel helpen. Totaal gaat het om een bedrag van ca. € 1.500. Als u wat over kunt maken (alle beetjes helpen!) dan graag onder vermelding van ‘corona’.

Helpt u mee hen de helpende hand te reiken?

De bankgegevens vindt u hiernaast op de website.

1Tim.5: 18 De Schrift zegt immers: … en ‘De arbeider is zijn loon waard’.

LAATSTE CORONA-NIEUWS:

Zojuist is bekend geworden dat de lockdown in Nepal in ieder geval verlengd is tot 15 juni. Daarnaast stijgt het aantal besmettingen, afgelopen 24 uur met 189, wat het totaal tot nu toe brengt op 1401. Helaas is er ook een dodelijk slachtoffer (de 7e) te betreuren. Bijna alle slachtoffers tot nu toe kwamen uit India.

De regering denkt er over om het leger in te zetten om de lockdown kracht bij te zetten. Het eind lijkt in Nepal voorlopig niet in zicht. Ook het vliegverkeer is voorlopig stilgelegd, er zijn in ieder geval tot 30 juni geen vluchten, dat betreft binnenlandse maar ook de buitenlandse vluchten.

Gelezen: 431 keer

Laat een reactie achter

Hier kunt u reageren op dit artikel. De website URL hoeft niet ingevuld te worden.