INLOGGEN


Bedankt! en update

BEDANKT!

Terwijl covid-19 nog steeds over de hele wereld rondgaat, ook in Nepal, en terwijl Nepal tegelijkertijd te kampen heeft met extreem veel regen, wil ik u en jou allereerst van harte bedanken voor de gebeden en voor de giften, die het mogelijk maakten veel mensen in Nepal wat verlichting te geven.

Honderden gezinnen en veel voorgangers van kerkjes hebben we op deze manier kunnen helpen om deze moeilijke tijd door te komen. Ze zijn heel blij met de geboden hulp!

Op de laatste oproep is zo goed gereageerd dat we meer mensen hebben kunnen helpen dan we vooraf gehoopt hadden. De hulp is via kerken en christelijke organisaties verlopen, 100% van het binnengekomen bedrag is bij de betrokkenen. Geweldig zoals er gereageerd is en we danken God dat we dit hebben kunnen doen. Giften blijven welkom want zoals verderop zal blijken is de ellende nog niet helemaal voorbij.

COVID-19

Om met covid-19 te beginnen: Een paar dagen geleden is de volledige lockdown van het land omgezet in een gedeeltelijke lockdown. Maar eerst een paar cijfers (d.d. 25 juli):

  • Er zijn gisteren 109 nieuwe besmettingen gemeld wat het totaal brengt op 18.483
  • Gisteren is er 1 zieke aan het virus overleden, wat het totaal brengt op 45 slachtoffers.

Vergeleken met de rest van de wereld zijn dat ‘mooie’ cijfers, echter de impact van de lockdown is immens. Ook nu er verlichting van de lockdown is kunnen veel dagloners nog steeds niet werken en dus geen eten kopen. Hun situatie verandert hierdoor nog niet echt.

WATEROVERLAST

Nepal zit midden in het seizoen van de natte moesson. Dat wil zeggen dat er bijna elke dag veel regen valt, dat is normaal deze tijd van het jaar. De afgelopen 14 dagen is er echter zoveel regen gevallen dat er op veel plaatsen landslides (aardverschuivingen) zijn met vaak desastreuze gevolgen. Bruggen zijn weggespoeld, huizen weggevaagd, wegen onbegaanbaar geworden en daarbij zijn helaas ook vele dodelijke slachtoffers te betreuren. Maar ook rijstvelden zijn op veel plaatsen weggespoeld, waardoor de rijstoogst op deze plaatsen ook veel kleiner zal zijn straks.

Zo kreeg ik bijna 2 weken geleden het bericht dat er in het plaatsje Odare in het Ghorka district een huisje van één van de kerkleden door een modderstroom is meegesleurd en verwoest waarbij de bewoner om het leven gekomen is. Na uren zoeken in de modderstroom hebben ze hem kunnen vinden en de dag erna begraven.

Ook rond Pokhara en hoger op in en rond Baglung en Beni zijn er veel landslides geweest, met dodelijke slachtoffers. Nu (25 juli) lijkt na dagen overvloedig regen, het wat minder nat te worden. Dagen van 90 mm op een dag waren geen uitzondering. Doordat de infrastructuur op veel plaatsen hiermee te kampen heeft, wordt het verlenen van hulp nog moeilijker.

Tot zover deze laatste berichten.

  • Blijf s.v.p. bidden voor deze situaties, maar ook voor degenen die hulp proberen te bieden.
  • Het zou mooi zij als we nog meer mensen eenmalig kunnen helpen in deze kritieke situatie. Uw gift blijft van harte welkom!

Tot slot de reacties van een paar ontvangers van de hulp:

Namaste

Sinds de lockdown begon hebben we geen geld kunnen verdienen. Ik wil jullie daarom danken voor het support dat Julie ons gegeven hebben. Het was voor ons niet mogelijk om op een andere manier aan eten te komen voor de familie en de kinderen. Ik ben blij dat de kinderen nu weer eten hebben.

 

 

 

 

 Namaste.

 Ik woon in het Dhanusha district. Ik ben gehandicapt en daardoor is het voor mij hu heel moeilijk om aan werk te komen. Na de lockdown hadden wij geen inkomen en daardoor konden we soms maar 1x per dag wat eten, dat was een moeilijke periode.  We zijn heel blij met het eten dat we gekregen hebben, waardoor we weer een aantal weken wat hebben. Ik wil de organisatie en de gevers daarvoor hartelijk danken.

 

 

 Ik ben een Dalit (laagste kaste in Nepal en India) en tijdens de lockdown konden we niet werken en geen eten voor onze families kopen. Daarom was het geweldig dat we dit pakket eten gekregen hebben. Dank je wel daarvoor!

 

Gelezen: 97 keer

Laat een reactie achter

Hier kunt u reageren op dit artikel. De website URL hoeft niet ingevuld te worden.