INLOGGEN

Nepalese recepten

Nepalese recepten

Op dit gedeelte vindt u een aantal specifieke Nepalese recepten, varierend van een 'simpele' dal bhat tot een heerlijke vleescurry.

In Nepal eten de mensen op het platteland maar 2 keer per dag. 's Ochtends tussen 10 en 11 en in de namiddag. Beide keren gaat het om dal bhat, rijst met linzen en minimaal een groentencurry. Van oorsprong wordt er met de hand gegeten, d.w.z. de rechterhand, de linkerhand is in Nepalese ogen onrein. Het is de moeite waard om dat ook eens zelf uit te proberen. In dit youtube filmpje ziet u daar meer over.

Overigens gaat het eten met de hand op vergelijkbare manier als bij de grote buur India. 

Beoordeel dit item
(1 Stem)
Vegetable Pakoda is in Nepal en India een geliefde snack. Het wordt gegeten met een kop hete thee, of zomaar alleen pakoda. Het bestaat uit gefrituurde groente, waar een laagje…
Beoordeel dit item
(4 stemmen)
Hoe maak je momo's? Chicken momo's is een heerlijke snack die zowel gestoomd als gefrituurd kan worden. Hieronder een eenvoudig recept hoe momo's te maken: Achtergrond: Het is een typische…
Beoordeel dit item
(3 stemmen)
Ingrediënten voor de groentencurry: (voor ca 5 personen*) 2 aardappels (middel groot) in blokjes ½ bloemkool in kleine roosjes 2 fijngehakte uien 3 in stukken gesneden tomaten 1 kop doperwten…
Beoordeel dit item
(3 stemmen)
Ingrediënten voor de daal (linzensoep): voor ca 5 personen 130 gr linzen 2 eetlepels olijfolie 1 fijngehakte ui 3 teentjes fijngehakte knoflook ½ theelepel zout 2 cm gemberwortel fijngehakt 1/2…