INLOGGEN


Daal

Ingrediënten voor de daal (linzensoep): voor ca 5 personen

130 gr linzen

2 eetlepels olijfolie

1 fijngehakte ui

3 teentjes fijngehakte knoflook

½ theelepel zout

2 cm gemberwortel fijngehakt

1/2 theelepel geelwortel (koenjit)

½ theelepel komijnzaad

½ theelepel korianderpoeder

½ theelepel zwarte peper

Bereiding van de daal

Was de linzen en laat ze minstens een uur weken. Kook ze in water met het zout en de geelwortel tot ze zacht zijn (ca 1 uur).

Pas op dat ze niet droog komen te staan, houdt ze onder water.

Verhit in de tussentijd de olie in een pan en bak de ui, knoflook en gember tot het een gouden kleur krijgt. Doe het daarna bij de linzen, samen met de komijn, koriander en de peper (i.p.v. komijn en koriander kan ook Garam Massala gebruikt worden).

Het eindresultaat ziet er ongeveer zo uit.

Gerelateerde items (op tag)

Meer in deze categorie: Groentencurry »