INLOGGEN


International Nepal Fellowship

Geschiedenis INF 

INF (International Nepal Fellowship) is een interkerkelijke en internationale zendingsorganisatie die zijn bestaan vindt in het geven van hulp in de meest brede zin van het woord in Nepal. De visie voor dit werk werd in de jaren 30 van de vorige eeuw geboren, voordat Nepal open ging voor buitenlanders.

Lily O’Hanlon en Hilda Steel begonnen daar met  medisch werk onder de Nepalese mensen in de Indiase grensstad Nautanwa. In de tussentijd baden ze en wachten ze tot de dag dat ze in staat zouden zijn om hun werk in Nepal zelf voort te zetten. Nepal zelf zat toen nog potdicht voor buitenlanders.

In 1952 ging Nepal open voor buitenlanders. Na 16 jaar van bidden en wachten was daar het eindelijk het moment dat een kleine groep medische zendelingen, inclusief Lily en Hilda en een aantal Nepalese vrienden Nepal binnen konden gaan en samen naar de vallei van Pokhara liepen. Met toestemming van de Nepalese overheid hebben ze daar toen een kliniek gebouwd en een paar jaar later uitgebreid tot een ziekenhuis, Shining Hospital. Het was het eerste ziekenhuis in het westen van Nepal en het begin van INF zoals we dat vandaag de dag kennen.

Sinds dit bescheiden begin heeft INF zich ontwikkeld tot een organisatie die alom erkend wordt vanwege haar innovatieve en succesvolle aanpak van gezondheids- en maatschappelijke problemen. Sinds het begin van de bouw van Shining Hospital in 1954 heeft INF in de West en de Mid-West Regio meerdere klinieken en ziekenhuisjes opgezet. Steeds werden er weer nieuwe uitdagingen aangegaan, zelfs tot in de Far-West Regio waar het meest afgelegen werk gestart werd.

De hele geschiedenis van INF, een verhaal over gewone mensen die door God gebruikt werden om te doen wat onmogelijk leek staat beschreven in het boek: ‘Light Dawns in Nepal’. Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor een exemplaar.

Het oorspronkelijke verhaal kunt u hier lezen. Recentelijk heeft INF een nieuwe korte film uitgebracht met als titel "Poverty is inevitable". De website van INF vindt u hier.

Dit is een vertaling van het originele artikel op de website van INF.

 

 

Gelezen: 905 keer
Meer in deze categorie: « Asal Chhimekee Nepal