Het volgende is er gebeurd:

  1. 12 huizen zijn volledig ingestort en 38 huizen lopen een groot risico en moeten onmiddellijk worden gesloopt en elders weer worden opgebouwd.
  2. Er zijn tot nu toe 13 dodelijke slachtoffers te betreuren, naar 1 persoon wordt nog onder het puin gezocht.
  3. Wegen vanuit Baglung zijn op veel plaatsen geblokkeerd en het reizen is stopgezet. Een alternatieve route loopt door Palpa en Gulmi, maar die wegen zijn ook geblokkeerd.
  4. Er is geen elektriciteit en mede daardoor is de communicatie moeilijk.
  5. Het vervoer van voedselvoorraden is moeilijk geweest, vervoer is alleen te voet mogelijk.
  6. Geen enkele organisatie heeft tot nu toe enige hulp aangeboden. De lokale bevolking en de politiediensten zijn zeer druk bezig met het zoeken naar overlevenden.

We hebben besloten om het volgende te doen:

1) Het geven van contant geld aan de gezinnen NPR 15.000 (USD 115) per huishouden aan die 12 gezinnen die hun families, huizen en alles erin hebben verloren.  Evenzo, Rs. 10.000 t (USD 77) andere 38 huizen / gezinnen die hun velden en gewassen hebben verloren.  Dit zal hen helpen om dingen van de dichtstbijzijnde markt te kopen wat ze onmiddellijk nodig hebben om te overleven.

2) Zodra de wegen berijdbaar zijn zorgen voor keukens, keukengerei, voedsel, dekens, hygiënekits en waterfilters. Er worden dekzeilen verstrekt voor noodonderkomens.

3) Aan die 50 huishoudens golfplaten verstrekken voor tijdelijk onderdak, later zal dit helpen bij het maken van permanente huizen.

Totaal is hiervoor ongeveer NPR 5.180.000 nodig (ca. 35.000).

Gebedspunten:

  • Bid voor de getroffen families – voor Gods genade en troost.
  • Bid voor de noodzakelijke fondsen.
  • Voor het team dat in het veld/project werkt.
  • Voor het hele proces van het verkrijgen van goedkeuring en aanbesteding.

Het is niet prettig om zulk slecht nieuws te delen - het is echter gebeurd en ik deel het niet om je te ontmoedigen, maar om je op te roepen om samen te staan met degenen die zo lijden met gebeden en steun waar het mogelijk is.

Met veel dank.

Raju namens PCC/ACN"

Uw gebed en giften voor deze noodsituatie zijn meer dan welkom. Giften kunnen naar de hiernaast genoemde bankrekening overgemaakt worden onder vermelding van landslide Baglung.

Meer informatie over ACN kunt u hier vinden (website en youtube).