Eten in Nepal
Het eerste wat Nepalezen na het opstaan doen is een kop thee drinken en soms wat brood eten. Daarna eten ze op een dag twee keer daal bhaat (rijst, linzensoep en een groentencurry). Als regel gebeurt tussen 10 en 11 uur in de morgen en 's avonds.
Nepalezen eten met hun hand, in het verleden hadden ze zelfs geen lepels. Maar zelfs als ze die wel hebben geven ze er de voorkeur aan om met de hand te eten. Sommigen zeggen dat het dan lekkerder is, anderen vinden het makkelijker om met de hand het eten te mixen. Voor hen is eten met een lepel minder aantrekkelijk.
Voor het eten met de hand wordt alleen de rechterhand gebruikt, want voor hen is de linkerhand onrein. Was je handen voor het eten en ga op de grond zitten en eet met je rechterhand. Na het eten je handen weer wassen.
Daal bhaat betekent letterlijk: linzen en rijst. De linzensoep wordt bereidt met o.a. linzen, ui, knoflook zout, komijn, koriander, peper, gember en geelwortel. Als er voldoende geld is wordt er ook een vleescurry bij gemaakt, bijvoorbeeld van kip (in stukjes gehakt met bot) of van buffelvlees.
De groentencurry is gemaakt van verschillende soorten groentes, en verder peper, geelwortel, knoflook, gember, koriander, zout en komijnzaad.
EET SMAKELIJK!
Daal Bhaat
Een van de belangrijkste gerechten die in Nepal gegeten worden is Daal Bhat (linzen en rijst). Ze bestaat in ieder geval uit gekookte rijst en een soort linzensoep aangevuld met een groentencurry. Daarnaast kan er ook een vleescurry bij gegeten worden.
- Details
- Hits: 110
Momo
Hoe maak je momo's?
Chicken momo's is een heerlijke snack die zowel gestoomd als gefrituurd kan worden. Hieronder een eenvoudig recept hoe momo's te maken:
Achtergrond: Het is een typische snack uit het Himalaya gebied en wordt ook wel 'dumplings' genoemd.
- Details
- Hits: 87
Vegetable Pakoda
Groente Pakoda
Een van de favoriete snacks aller tijden in Nepal is de hete en knapperige Pakoda. Het kan worden geserveerd met een warme kop thee (chai) of gewoon op zichzelf. Pakoda is gebakken groenten omhuld met krokant beslag. Je kunt elk soort meel gebruiken om het te maken, maar beslag gemaakt van kikkererwtenmeel geeft de beste smaak. Je kunt elke groente doen om Pakoda te maken.
- Details
- Hits: 74
Deze website is gebouwd met Joomla 5. © JSMAPD