Benodigde tijd:

Ongeveer 1 uur voorbereiding en 15 minuten stomen.

Achar

Allereerst het recept voor de 'achar' (saus) waarin de momo gedompeld wordt voor het eten:

Benodigd:

  • 5 tomaten (bakken).
  • 3 theelepels (tl) sesamzaad
  • 2 tl knoflook
  • 0.5 tl Szechuanpeper (verkrijgbaar onder van de merken  Wah Loong en Bai Whei Zhai)
  • 2-3 tl verse limoenzout naar smaak
  • 3 tl chilipoeder

Bereiding:

Mix de ingrediënten in een keukenmachine. De achar is dan klaar voor gebruik. Na een dag in de koelkast is ze nog lekkerder!

Deeg:

Benodigd:

  • 3 kopjes meel
  • 1 eetlepel (el) olie
  • 1 kopje water
  • snufje zout

Bereiding:

Doe alle ingrediënten in een grote kom en mix en kneed het goed tot het een mooie homogene massa is. Zet het afgedekt 30 minuten weg. Kneed het nogmaals en rol het uit.

Vulling:

Benodigd: 

  • 500 gram fijngesneden kip of lamsvlees (in Nepal wordt geen rundvlees gegeten, vanwege het Hindu geloof)
  • 1 kop fijngesneden ui
  • 0.5 kop fijngesneden lente-uitjes
  • 0.5 kop fijngehakte blaadjes van de koriander.
  • 1 tl fijngesneden knoflook
  • 1 tl fijngesneden verse gember
  • 0.5 tl Szechuanpeper.
  • 0.5 tl kurkuma (geelwortel)
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl versgemalen zwarte peper
  • 3 verse rode chillies
  • 1 kop gemalen kaas (optioneel)
  • 2 el boter
  • Zout naar smaak

 Bereiding:

Mix alle ingrediënten in een grote kom. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Zet dit afgedekt minstens een uur in de koelkast.

Snijd het deeg uit en vul ze met de vulling en plak ze goed dicht.

Stoom of frituur ze daarna (stomen ongeveer 15 minuten). 

Smul ze!