Groente Pakoda

Een van de favoriete snacks aller tijden in Nepal is de hete en knapperige Pakoda. Het kan worden geserveerd met een warme kop thee (chai) of gewoon op zichzelf. Pakoda is gebakken groenten omhuld met krokant beslag. Je kunt elk soort meel gebruiken om het te maken, maar beslag gemaakt van kikkererwtenmeel geeft de beste smaak. Je kunt elke groente doen om Pakoda te maken.

Ingrediënten

  •       1/2 kopje kikkererwtenmeel (Besan) (gebruik kikkererwtenmeel voor het beste resultaat, tenzij je bloem voor alle doeleinden gebruikt)
  •       2/3 kopje water (voeg meer toe indien nodig)
  •       1/2 theelepel. Bakpoeder
  •       1/4 tl. Rode chilipoeder
  •       1/2 tl komijnpoeder
  •       1 kleine ui gesnipperd
  •       1 grote aardappel
  •       2 kopjes olie
  •       Een paar spinazieblaadjes
  •   Zout naar smaak

Voorbereiding

Klop kikkererwtenmeel (Besan) in water tot het een dik beslag wordt. Zet het ongeveer 15 minuten opzij.

Voeg zout, komijnpoeder, chilipoeder en bakpoeder toe aan het beslag en klop het mengsel opnieuw.

Snijd de ui en aardappelen in plakjes. Goed mengen. Voeg spinazieblaadjes toe om te mengen. 

Verhit olie in een koekenpan of Chinese wok op middelhoog vuur.

Haal de groenten door het beslag en frituur ze goudbruin.

Serveer warm met chutney of achar.