Om te beginnen waarderen het personeel en het bestuur van TLM Nepal de gebeden en steunbetuigingen ten zeerste - ze weten dat ze er op dit moment niet alleen voor staan. Het verlies van de Vivek Singh is hartverscheurend en we blijven bidden voor de familie van Vivek. Als gevolg van de overstromingen hebben twintig medewerkers aanzienlijke schade aan hun huizen en eigendommen ondervonden en we kijken hoe we hen het beste kunnen helpen herstellen. Hoewel het TLMN-personeelsteam nog steeds aan het bijkomen is van de gebeurtenissen van vorige week en het verlies van een collega, toont het opmerkelijke veerkracht en zet het hun geweldige werk voort om voor patiënten te zorgen en anderen uit de gemeenschap te ondersteunen.

Velen van ons zullen de gelegenheid hebben gehad om het Anandaban-ziekenhuis te bezoeken. Het spijt me te moeten zeggen dat de campus grote schade heeft opgelopen door de overstromingen van vorige week. Om eerlijk te zijn, de foto's die circuleren geven de omvang van de vernietiging niet volledig weer.

Er zijn twee belangrijke aardverschuivingen op de campus (één boven het trainingscentrum, een andere verderop op de heuvel onder het traumacentrum). Er zijn ook vier kleinere (naast het Guest House, onder het Staff Quarters, achter de Lepraafdeling en onder het Footwear Centre). Een andere grote aardverschuiving, van vergelijkbare omvang als die boven het trainingscentrum, vond plaats op een aangrenzend terrein en eiste het leven van twee mensen die daar woonden. Deze aardverschuiving heeft de veiligheid van het MRL-laboratorium aanzienlijk in gevaar gebracht en Shovakhar heeft besloten het laboratorium te verplaatsen naar een andere tijdelijke locatie op de campus zodat het kan blijven werken. Op advies van een ingenieur werden patiënten geëvacueerd van de lepra-afdeling bovenaan de campus en verplaatst naar het traumacentrum.

Het team van TLM Nepal heeft een noodbudget samengesteld waarmee de organisatie volgens hen de komende 2-3 jaar vanuit de Anandaban-site kan blijven opereren. Het land waarop Anandaban is gelegen is eigendom van de overheid en het zal enige tijd duren voordat de regering de algehele veiligheid van de site heeft beoordeeld en of we in de toekomst van daaruit kunnen blijven opereren. Er zullen technische en geologische onderzoeken moeten worden uitgevoerd om inzicht te krijgen in de mitigatiemaatregelen die nodig zijn om de stabiliteit van de campus op lange termijn te waarborgen. Het kan zijn dat andere site-opties buiten Anandaban moeten worden overwogen. Dit alles zal tijd kosten en het bestuur van TLM Nepal wil geen overhaaste beslissingen nemen.

Shovakhar zal in de nabije toekomst een gedetailleerd noodbudget naar de Fellowship sturen. Het verzoek is voor 52.000.000 NPR (~ 354.000). Dit omvat:

Ø De bouw van 4 keermuren om gebouwen te beschermen die het risico lopen op verdere uitglijders/aardverschuivingen.

Ø Reparatie van waterafvoersystemen (om verdere verslechtering van aardverschuivingen te voorkomen)

Ø Opruimen van modder, aarde, bomen en puin van de campus

Ø Reparatie aan het waterleidingsysteem

Ø Volledig herstel van de elektriciteit naar de campus

Ø Subsidies aan de 20 gezinnen van het personeel die getroffen zijn door de overstromingen en aardverschuivingen (5 van deze gezinnen zijn getroffen door lepra).

Veel leden hebben noodoproepen gedaan en we bidden dat deze voldoende geld zullen opbrengen om dit noodbudget te dekken.

Wat niet in dit noodbudget is opgenomen is de verhuizing van het laboratorium naar een andere locatie op de campus (de kosten zijn op dit moment onbekend) en de kosten van het uitvoeren van een geologisch en technisch onderzoek van de campus na de aardverschuivingen (dit zal niet onmiddellijk gebeuren en moet in nauwe samenwerking met de overheid worden gedaan). We plannen een speciale sessie tijdens de bijeenkomsten in Delhi in november voor Shovakhar en Ashok om de Fellowship een update te geven van de Anandaban situatie.

Blijf alstublieft bidden voor onze Nepalese broeders en zusters, zij hebben onze financiële en emotionele steun nodig in deze tijd. De komende maanden zullen een tijd zijn van overleg met de overheid en lokale belanghebbenden, het verzamelen van informatie en reflectie. Bid om wijsheid en onderscheidingsvermogen voor Shovakhar, Ashok en het bestuur van TLM Nepal terwijl zij de organisatie door deze moeilijke tijd leiden.

In Christus, 

BRENT MORGAN Internationaal Directeur | The Leprosy Mission Internationaal