De overstromingen veroorzaakten zaterdag een verwoestende aardverschuiving in Anandaban. Een deel van de gebouwen op het terrein werd verwoest. Het zwaarst weegt op ons hart het voortbestaan van de patiënten die u zo dierbaar zijn. Hoewel ze veilig zijn voor gevaar in het hoofdgebouw van het ziekenhuis, is de watervoorziening ernstig beschadigd. Terwijl ik dit schrijf raakt het water op. Voedselvoorraden kunnen het ziekenhuis ook niet bereiken omdat de wegen nog onbegaanbaar zijn. Alleen het leger kan er doorheen. Het is een situatie die steeds wanhopiger wordt.

De communicatie is fragmentarisch maar Shovakhar Kandel, die ons werk in Nepal al vele jaren leidt, houdt ons via WhatsApp op de hoogte  wanneer hij kan. Het is gemakkelijk om te wanhopen als Shovakhar, een kalme man die zoveel heeft meegemaakt, zegt dat dit de grootste catastrofe is waarmee Anandaban te maken heeft gehad.

Maar toen herinnerde ik mezelf eraan dat Anandaban 'bos van vreugde' betekent in het Nepalees. Mijn hart werd op de een of andere manier opgetild door deze eenvoudige aanmoediging! Van de schade van de aardbeving van 2015 tot de recente branden, God is daar geweest. Als ik terugkijk op hoe Hij deze kostbare plaats van genezing door de jaren heen heeft beschermd, word ik eraan herinnerd dat Hij u, zijn volk, heeft gebruikt om te voorzien in wat nodig is.

En nu zijn we weer samen geroepen om schouder aan schouder te staan met het team en de patiënten van Anandaban. Zeer binnenkort lanceren we een noodoproep om een rampenfonds op te bouwen. Wilt u alstublieft bidden dat dit lukt, zodat we het ziekenhuis kunnen ondersteunen in het uur van de grootste nood?

Nu al geven kan natuurlijk ook, dat kun je doen via onze stichting onder vermelding "Anandaban".

Als we onze patiënten, medewerkers en de mensen van Nepal tot de Heer verheffen, geloof ik dat we opnieuw Zijn beschermende hand zullen zien. Ik bid dat door uw vrijgevigheid het baken van licht dat Anandaban is, zal blijven schijnen. En dat het helderder zal schijnen dan ooit tevoren in de naam van Jezus.

Dit is een deel van een bericht op de website van TLM. Lees hier het volledige artikel op de website van The Leprosy Mission (in het Engels).