INLOGGEN


Aardbeving in West Nepal

WAT ER TOT NU TOE GEBEURDE (bron: Kathmandu Post):

Tot nu toe zijn 136 mensen omgekomen en 141 gewond geraakt nadat een aardbeving met een kracht van 6,4 op de schaal van Richter het westen van Nepal vrijdagavond laat schokte. Volgens het National Earthquake Monitoring and Research Centre werd de aardbeving met een epicentrum in het district Jajarkot om 23.47 uur geregistreerd.

Tot nu toe hebben Jajarkot en West Rukum de meeste schade, met alleen in Jajarkot al 98 doden, zei de plaatsvervangend hoofdinspecteur van politie van het district. Onder de doden bevindt zich ook de loco-burgemeester van de gemeente Nalgad, Sarita Singh.

Volgens de politie van de provincie Karnali zijn er 114 slachtoffers - 44 doden en 70 gewonden - geregistreerd in het district Ramidanda van de landelijke gemeente Barekot.

Meer dan 55 mensen zijn gewond geraakt in Jajarkot. Van hen zijn er 22 doorverwezen naar Surkhet voor verdere behandeling, terwijl de rest in het district zelf wordt behandeld.

Het dodental in West Rukum is tot nu toe 38 blijkt uit voorlopige gegevens Zevenentwintig mensen werden slachtoffer in de gemeente Aathbiskot en nog eens acht in de landelijke gemeente Sanibheri.

Gewonden worden o.a. naar ziekenhuizen in Surkhet en Nepalganj gebracht. Alle veiligheidstroepen in het district zijn gemobiliseerd bij het zoek- en reddingswerk, zei Chief District Officer Suresh Sunar.

Veiligheidstroepen voeren de zoek- en reddingsoperaties gecoördineerd uit. Drie helikopters en een skytruck van het Nepalese leger met beveiliging en medisch personeel werden eerder op de dag ingezet in verschillende door aardbevingen getroffen gebieden.

Meer hierover kunt u hier lezen https://kathmandupost.com/national/2023/11/04/scores-reported-dead-as-6-4m-earthquake-jolts-jajarkot

Naar aanleiding hiervan ontving ik onderstaand bericht van ACN, de diaconale tak van de Pokhara Christian Community:

 

Ik doe hierbij een dringende oproep voor uw gebed en financiële hulp waar en wanneer mogelijk.

Samenvatting van wat er gebeurd is:

Gisteravond 3 november om 23.47 uur, vrijdag, trof een aardbeving met een kracht van 6,4 op de schaal van Richter Jajarkot en de districten eromheen, Rukkum en anderen gevolgd door naschokken van 4.8, 4.5. 4.

Er zijn 85 mensen hierdoor overleden en 100 en of meer gewond.  Dat was vannacht, de vrees bestaat dat er veel meer slachtoffers onder het puin liggen Onder de slachtoffers is de loco-burgermeester van de gemeente Nalgaadh, Sarita Singh.

De lokale ziekenhuizen zijn vol - gewonden worden ook naar de provinciale ziekenhuizen van Surkhet gebracht.

De meeste huizen die we zagen, stortten in.

Er wordt gebeld door de lokale overheden om hulp.

De regering heeft een helikopter gestuurd en vandaag is ook de premier op bezoek geweest.

Ons plan:

Vandaag is het zaterdag, en alle kerken die samenkomen voor de dienst - zullen geïnformeerd worden en om gebed gevraagd worden.

Deel dit nieuws met biddende vrienden en ondersteunende partners voor gebeden en hulp.

PCC-kerken zullen ook betrokken en gemobiliseerd worden.

We maken een planning die bestaat uit: medische ondersteuning (inclusief team), noodhulp voor voedsel en non-food en tijdelijke onderkomens.

Het voorlopige budget: We streven ernaar om ons te richten op de belangrijkste behoeften van de lokale bevolking met onderstaand budget.

 BENODIGD

Nepali Rupees

Nrs. 15.000.000

In Euros

€107.142

 

Verzoek:

Bid dat de noodhulp spoedig de mensen zal bereiken. 

Bid voor de mensen en families die hun dierbaren hebben verloren voor Gods troost.

Bid voor de veiligheid van degenen die betrokken zijn bij deze hulpverlening. 

Bid om fondse voor ons, voor Gods wijsheid en fondsen terwijl we ons voorbereiden om zo snel mogelijk hulp te kunnen bieden.

 

ACN/PCC

Giften kunnen overgemaakt worden naar onze rekening o.v.v. Aardbeving2023

 Meer info:

 

Gelezen: 533 keer