INLOGGEN


Nepalese slachtoffers in Israel

Vernietigde dromen:

Nepalezen rouwen om familieleden die in Israël zijn gedood.

De Annapurna Express

(Gedeelte van een artikel dat 19 oktober j.l. in de Annapurna Express verscheen. Het hele artikel is hier in het Engels te lezen).

Op een kleine boerderij in Nepal rouwt een huilende vader om de verloren dromen van zijn 25-jarige zoon, een van de 10 Nepalese landbouwstudenten die zijn afgeslacht bij de Hamas-aanval op Israël.

Het was pas vorige maand dat de familie van Ashish Chaudhary zijn hoop op het opbouwen van een beter leven had gevierd, nadat hij zich had aangesloten bij het 11 maanden durende werkstudieprogramma 'Leren en verdienen' van Israël. "Ik dacht... het zou goed zijn voor hem en zijn mooie toekomst", vertelde zijn vader Bejhulal Dangaura met tranen in zijn ogen aan AFP. "Als ik van dit gevaar had geweten, had ik hem tegengehouden."

Chaudhary was een van de 10 Nepalese studenten die werden gedood toen de Palestijnse islamitische groep Hamas op 7 oktober zijn aanval op Israël lanceerde, waarbij meer dan 1.400 mensen werden neergestoken, neergeschoten en verbrand. De aanval – de ergste in de geschiedenis van Israël – leidde tot een vergeldingsaanval op Gaza die daar ongeveer 3.000 mensen heeft gedood, de meesten van hen burgers. In de Israëlische kibboets Alumim, dicht bij de grens met Gaza, was Chaudhary een van de 10 Nepalese landbouwstudenten die werden gedood door de granaatexplosies en het intense geweervuur van Hamas.

Vier andere Nepalezen raakten gewond en één student wordt vermist.

Chaudhary was van plan om volgend jaar naar huis terug te keren. Zijn droom was om zijn spaargeld en de vaardigheden die hij had geleerd van de hightech landbouw van Israël te gebruiken om een landbouwbedrijf te starten in het westelijke Kailali-district van Nepal.

Meer dan 3.000 Nepalezen hebben zich sinds de lancering in 2013 aangesloten bij het Israëlische programma en krijgen in een jaar meer betaald dan wat het gemiddeld tien jaar zou kosten om thuis te verdienen.

Lees het hele artikel hier.

 

Gelezen: 363 keer