INLOGGEN


Update aardbeving

De winter is inmiddels ook in Nepal ingevallen, in het aardbevingsgebied is al veel sneeuw gevallen. Onder die omstandigheden zijn er nog steeds velen die hulp nodig hebben en geen dak boven het hoofd hebben.

INF Nepal en ACN bieden hulp en ook andere organisaties zijn actief. Zij doen wat ze kunnen. Hieronder korte berichten van INF en ACN:

INF

Deze week hebben we bericht gekregen dat er sneeuw valt in het rampgebied en dat er dringend behoefte is aan warm beddengoed, kleding en onderdak.

Op deze foto's is te zien hoe onze collega's voedsel en warme goederen uitdelen die een paar weken geleden zijn gekocht met giften van INF-donoren. Een welgemeend DANKJEWEL aan degenen die hebben bijgedragen.

Je kunt zien hoe belangrijk het is in dit gebied waar nog steeds veel gewonden zijn en "onder de blote hemel slapen". Hartverscheurend genoeg zijn sommige kinderen en ouderen gestorven aan de kou, dus we proberen zoveel mogelijk mensen te helpen.

ACN

Een fragment uit hun laatste bericht:

Afgelopen woensdag na aankomst van onze vrachtwagens en het team in Jajarkot, gingen we meteen naar de distributielocatie. Ondanks de vele problemen onderweg konden we alle voorraden overhandigen.  De noden zijn groot, veel mensen hebben die hulp nodig.  Vanwege de drukte besloten we niet naar het dorp te gaan.  In overleg met lokale gezagsdragers hebben we een open plek aan een rivier in de buurt van het dorp uitgezocht en ingericht voor de distributie. Er hadden zich al zo'n 300 mensen bij zijn kantoor gemeld voor hulp. Hij stuurde 4 politieagenten mee voor beveiliging en begeleiding.

We hebben alle distributies afgerond:

- 250 gezinnen hebben warme kleding, dekens, wollen mutsen en dekzeilen gekregen.

- 200 zwangere vrouwen en nieuwe moeders hebben speciale babypakketten gekregen. 

Het werd erg op prijs gesteld. Het wordt steeds kouder en inmiddels zijn er ook al slachtoffers gevallen door de koude.

Na het uitdelen van alle pakketten stonden er nog zo'n 100 mensen te wachten of er nog iets over zou zijn, ze stonden niet op de lijst.  Gelukkig hadden we een zak met wollen mutsen om ze blij te maken dus die mutsen deelden we aan hen uit. 

Een dame, die ook niet op de lijst stond, zei: "Ook al heb ik het pakket niet ontvangen, ik waardeer het omdat het zo ordelijk en georganiseerd is gegaan.  Vroeger was het bij anderen niet zo, gewoon een puinhoop, veel mensen ontvingen dan twee keer en velen anderen kregen niets. 

Het was triest om te zien dat velen het nodig hadden, en we niet voor iedereen wat hadden.

Er is zoveel om God te danken voor dit voorrecht om mensen te dienen en ook om te danken voor de mensen die zo kostbaar zijn.  Dank u allen voor uw gebeden en steun, het was verbazingwekkend hoe u opnieuw aan mensen hebt gegeven die u niet kent, om zich aan te sluiten bij deze missie om te helpen in de behoeften van mensen.

Inmiddels was een team in Pokhara met vrijwilligers van de kerk aan het inpakken en laden van vrachtwagens met nieuwe voorraden voor een volgende trip. We onderzoeken nog hoe we nog beter kunnen samenwerken met de lokale christelijke gemeenschappen in het district.  Ze zijn zo dankbaar voor het werk dat hen ook erkenning geeft.

Tot zover het laatste nieuws over de aardbeving.

 

Doet u mee om deze slachtoffers van de aardbeving te helpen. Giften hiervoor kunnen onder vermelding van aardbeving2023 naar ons overgemaakt worden.

 

 

Gelezen: 556 keer