INLOGGEN


Hulp aan aardbeving slachtoffers gaat door

De problemen met het Madhesi Front en met India zijn nog steeds niet opgelost en een oplossing lijkt nog ver weg. Af en toe gaan er een paar grensposten (even) open, maar er is nog steeds een chronisch tekort aan diverse grondstoffen en brandstoffen. Het blijft nijpend en onzeker.

Door alle politieke  problemen heen zouden we bijna de gevolgen van de verschrikkelijke aardbevingen in april dit jaar vergeten. Er is nog steeds veel hulp nodig, mensen wonen nog in tenten of primitieve hutjes en ook kerken moeten nog herbouwd of gerepareerd worden. De actie voor het kerkje in Odare loopt nog steeds, ongeveer de helft van het benodigde bedrag is bijna binnen.

Daarnaast is ook de Christelijke gemeenschap in Pokhara niet bij de pakken neer gaan zitten, getuige onderstaande foto's van het uitdelen van o.a. voedsel in Bichhet, Dhading door Asal Chhimekee Nepal.

Ook vermeldenswaard is de feestelijke opening van een Oorkliniek in Pokhara (zie foto's hieronder}. 

Dit nieuwe ziekenhuis is een activiteit van de zendingsorganisatie International Nepal Fellowship en is gevestigd in het Green Pastures Hospital.

Het leven gaat door in Nepal, ondanks alle problemen. De eerste tankwagens met brandstof uit China zijn in Nepal aangekomen, maar de weg die zij moeten rijden is niet makkelijk. Madhesi Front praat wel met de regering en praat niet met de regering (lees hier meer) en India blijft zich bemoeien met de interne aangelegenheden van Nepal. Het is op sommige plaatsen langs de grens met India nog steeds erg onrustig (situatie in Birganj).

Wilt u nog meehelpen aan de leniging van de nood in Nepal dan kan dat via ons IBANnummer NL10ABNA0524649324 t.n.v. St. Hope for Nepal te Zeist  onder vermelding van 'aardbeving' of 'kerkje' (zie ook eerdere berichten hierover). 'Hope for Nepal' is Anbi erkend.

Gelezen: 2483 keer