INLOGGEN


Rapport over wat er tot nu toe met onze bijdrage is gebeurd

Hartelijke groeten uit Pokhara!

Op 25 april j.l. was er een zware aardbeving in Nepal, gevolgd door vele naschokken. Vanuit Kathmandu, Gorkha, Dhading, Sindhupalchok, Dolakha en nog vele andere plaatsen wordt veel schade gemeld. In Pokhara is het erg meegevallen. Meer dan 8.000 mensen zijn er omgekomen, meer dan 17.000 zijn er gewond geraakt en meer dan 200.000 huizen zijn ernstig beschadigd tot totaal verwoest.

Wij geloven dat het onze verantwoordelijkheid is als christelijke gemeenschap om door hulp te bieden God's liefde te laten zien. Dat willen we dan ook doen.

We zijn inmiddels actief geweest in verschillende districten en verschillende dorpen. Tot nu toe hebben we dat gedaan door per familie één grote tent, 15kg rijst, 1 kg linzen, 1 liter olie, zout enz, met een waarde van ongeveer 4.000 roepies te geven. We hebben dat als volgt gedaan:

-1- In Arughat en omliggende dorpen (Gorkha district) hebben we 1.000 families kunnen helpen (samen met de Pokhara Christian Community).

-2- In Chilaunepani (Dhading district) 35 families.

-3- In Shikhardanda (Gorkha district) 65 families.

-4- In Ranipani (Parvat district) 150 families (samen met de Pokhara Christian Community).

-5- Negen personen die in Green Pastures Hospital behandeld zijn hebben we wat cash geld gegeven en eten.

-6- Aan het kerkje in Forse (één van onze dochterkerkjes) een gift om een begin te maken met het herstel van het kerkgebouw dat bij de aardbeving verwoest is. Hiervoor is nog meer geld nodig.

-7- Op veel plaatsen is nog hulp nodig.

-8- Als er na de noodhulp nog geld over is willen we mensen / lokale kerken helpen (om kerken, scholen, huizen te herstellen, micro-business opzetten, traumaverwerking etc).

Heel erg bedankt voor jullie liefde, betrokkenheid, gebed en geweldige bijdragen. We voelen heel sterk alsof jullie hier echt bij zijn om ons te bemoedigen en te helpen in deze traumatische tijd. Hartelijke groeten aan iedereen die ons helpt en geholpen heeft! Hierbij ook nog wat foto's

Grishma

Voorganger Naya Gaun Church Pokhara

Foto's van de tot nu toe geboden hulp

Previous ◁ | ▷ Next

 

Er is nog veel hulp nodig!

 Wilt u alsnog of nog eens bijdragen aan de nood in Nepal, dan kan dat via IBAN nummer NL10ABNA0524649324 t.n.v. St. Hope for Nepal te Zeist o.v.v. aardbeving slachtoffers 

Gelezen: 2872 keer