INLOGGEN


Hij heeft de race volbracht!

(Op de foto Philip aan het prediken wat hij zo graag deed).

Vanochtend ontving ik het bericht dat Philip Gurung thuisgehaald is door de Heer. Zijn vrouw (Maili) was hem 18 dagen geleden voorgegaan. De levensgeschiedenis van dit paar is een geweldige verhaal van liefde en dienstbaarheid. Dit prachtige stel was een voorbeeld voor allen die hen kenden.

Philip en Maili hebben vanaf het begin voor INF gewerkt, zelfs al toen het nog de 'Nepal Evangelistic Band' (NEB) heette.

Als tiener was Philip in Nautanwa terechtgekomen, een klein dorp aan de Indiase kant van de grens, ver bij zijn familie vandaan. Hij wilde soldaat worden in het Indiase leger. Daar vond hij op een gegeven moment iets wat op goud leek. Hij wilde het met zijn aansteker testen, gevolg: het ontplofte in zijn hand. Zo kwam hij terecht bij Pat O'Hanlon en Hilda Steele.

Hoewel zijn gewonde hand goed verzord werd door hen, moest hij hierna wel een paar vingers missen. Pat en Hilda hadden ook een school voor Nepalese jongens. Philip ging daar ook heen. Pastor David Mukhia verzorgde daar ook lessen en onder andere daardoor gaf Philip zijn leven aan Jezus en werd hij in 1941 in de kleine kerk daar gedoopt! Hij wilde soldaat worden en dat werd hij. Niet in dienst van India, maar in dienst van God.

Samen met Buddhi Sagar ging hij terug naar Nepal om daar voorbereidingen te treffen voor het werk van de NEB. Deze kwamen in 1952 Nepal binnen. Een jaar later trouwde hij met Maili en samen bleven ze in Pokhara wonen. Hij ging daar Pat helpen in het Shining Hospital (het eerste ziekenhuis van INF).

Bij dit werk trok hij er ook vaak samen op uit met verpleegsters om in de dorpjes genezen lepra-patienten op te zoeken. Hij heeft daar vaak als middelaar opgetreden naar de dorpsleiding toe als die moeite hadden met ex-lepra patienten die weer naar hun dorp waren terug gegaan.

Hij was een steunpilaar voor de jonge kerk in Nepal, in het bijzonder in Pokhara. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij de groei van de kerk en iedereen wist dat hij graag in de Bijbel las. Zo hebben de laatste jaren velen hem ook vaak voor zijn huis zien zitten terwijl hij de Bijbel las.

Philip en Maili kregen 7 kinderen, waarvan er nog 6 in leven zijn, 16 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen! Zijn leven en toewijding stonden centraal tijdens de begrafenisdienst in Ramghat Church in Pokhara. Een Nepalese pionier is thuis! (Bron: INF)

Gelezen: 2338 keer