INLOGGEN

Hope for Nepal - vrijdag, 17 april 2020

Vandaag (vrijdag) wordt gemeld dat het aantal geconstateerde corona-besmettingen in Nepal met 14 nieuwe  gestegen is naar 30. Van deze besmettingen komen er 12 vanuit een moskee in Udayapur. Het zou in  dat geval (aldus de Himalayan) gaan om mensen uit India, die ongeveer een week geleden uit India gekomen zijn. De andere 2 besmettingen gaan om mensen die recentelijk vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nepal gekomen waren.

Eerder deze week besloot de regering om de totale lockdown in ieder geval te verlengen tot 27 april, maar de verwachting is dat het daarna nog verder verlengd gaat worden.

 

In Pokhara is het bizar stil. Normaal gesproken lopen er rond deze tijd duizenden toeristen rond in Pokhara, Aan de andere kant is de lucht helderder dan normaal om deze tijd en zijn de bergen heel goed te zien.

Er zijn problemen met de aanvoer van de dagelijkse levensbehoeften, dat resulteert er weer in dat prijzen stijgen. Dagloners die zonder werk zitten en geen andere bron van inkomsten hebben wachten op steun van de overheid die maar uit blijft. Grote groepen ouderen, kinderen en mensen met een handicap zijn vooral het slachtoffer van deze omstandigheden.

Lege straten in het centrum van Pokhara rond het middaguur

Voor al deze mensen is dit een heel moeilijke tijd. Zoals ik al eerder meldde, proberen de kerken in Pokhara deze mensen te helpen met voedselpakketten want geen werk is geen geld, is geen eten. Zowel vanuit de individuele kerken als vanuit het diakonale samenwerkingsverband (ACN) wordt er alles aan gedaan deze mensen te helpen.

Wij kunnen daarbij helpen! Door een gift over te maken naar onze bankrekening o.v.v. corona. Helpt u mee?

(IBANnummer NL10ABNA0524649324 t.n.v. St. Hope for Nepal te Apeldoorn )

 

 

Gepubliceerd in Laatste nieuws