INLOGGEN


Update gevolgen aardbeving +5 dagen

Goede en minder goede berichten.

Het weer blijft nog steeds beroerd en maakt het voor de hulpteams ook extra moeilijk. Maar nog vervelender is dat voor degenen die in tenten of onder zeiltjes verblijven. De regen komt af en toe nog met de bakken uit de hemel. Gelukkig hebben ook velen gisteren kunnen terugkeren naar hun eigen huis, maar dan moet je huis nog wel overeind staan. Goed nieuws is ook dat het weer eindelijk gaat verbeteren!

De dorpen rond de Kathmandu vallei hebben ook ernstig te lijden gehad. Sommige dorpen zijn voor 90% van de aardbodem verdwenen, het leed is enorm. Een voorbeeld van zo'n dorp is Lantang, ten noorden van Kathmandu (lees hier), waar de 200 inwoners waarschijnlijk onder het puin begraven liggen.En dan hebben we nog geen zicht op hoe het in het Ghorkadistrict is, de buurt van het epicentrum. Verwacht wordt dat ook daar veel huizen en dorpen verwoest zijn.

Vanuit Pokhara is de hulpverlening door de kerken en christelijke organisaties ook op gang gekomen, voornamelijk naar het Ghorkagebied. Maar ook voor hen is het moeilijk het rampgebied te bereiken. Veel wegen zijn nog geblokkeerd door landslides en grote rotsblokken. Er wordt met man en macht aan gewerkt om dat toegankelijk te maken.

Ook de overheid heeft grote moeite om de lijdende bevolking van de meest noodzakelijk zaken te voorzien (lees hier een artikel in de Himalayan Times). Door de gebrekkige en beschadigde infrastructuur van het land is het een bijna onmogelijke taak.

Inmiddels staat het al vast dat er minstens 5500 mensen in Nepal zijn omgekomen.

Gelukkig wordt er goed gereageerd op acties om Nepal te helpen, via ons eigen rekeningnummer is ook al geld binnengekomen en inmiddels overgemaakt naar Nepal. Giften kunnen naar onze bankrekening overgemaakt worden (zie IBANnummer hiernaast). Morgen is er de landelijke actiedag voor Nepal op radio en TV.

Inmiddels komen al aardig wat giften binnen en hebben we de eerste 3600 Euro naar Nepal kunnen overmaken. Alle gevers heel hartelijk bedankt!

Het aantal naschokken is inmiddels nog maar een paar schokken per dag en verwacht wordt dat dit snel helemaal zal stoppen.

BID EN GEEF

 

Gelezen: 2839 keer