INLOGGEN


Kerst, Odare en verkiezingen

Terugblik Kerst

Op veel plaatsen is er weer op uitbundige wijze kerst gevierd, voor de meeste Nepalese kerken de gelegenheid om buren en vrienden uit te nodigen.

Ook in Naya Gaun Church was het weer overvol. Een paar dagen ervoor werd er samen met de andere kerken in Pokhara een grote Kerst-ralley gehouden, een optocht door het drukste deel van de stad waar duizenden christenen aan deelgenomen hebben. Aan het eind werd in het centrum van Pokhara een dienst gehouden met veel muziek en dans en natuurlijk ook de kerstboodschap.

De avond voor kerst was er een soort sing-in buiten bij de kerk (zie foto) .

Update Odare

Goed nieuws uit Odare! Na de kerst is men begonnen met de bouw van het kerkje dat tijdens de aardbeving bijna 2 jaar geleden helemaal verwoest werd. Dit zal nog wel enige maanden in beslag nemen, omdat het grootste deel van de bouw door de gemeenteleden zelf gedaan wordt.

Verkiezingen

Zondag 14 mei a.s. staan voor het eerst in 20 jaar verkiezingen voor de lokale overheid (gemeente en district) gepland. Door de burgeroorlog en de politieke onzekerheid daarna zijn er sinds 1997 geen lokale verkiezingen meer gehouden. Bid hier s.v.p. voor dat alles in goede orde mag verlopen.

Gelezen: 1702 keer