INLOGGEN


Situatie slachtoffers overstromingen nog op veel plaatsen kritiek

Zoals ik in voorgaande berichten al vermeld heb, dreigt de situatie van de slachtoffers van de recente overstromingen in de stroom van ander nieuws helemaal naar de achtergrond te raken. Bijgaand artikel las ik gisteren in 'La Republica'. Het volledige artikel kunt hier lezen (klik hier).

Het is een verhaal van een van de vele families die nog onder zeer erbarmelijke omstandigheden overleven, alhoewel, niet iedereen overleeft het. Zo wordt vermeld dat een oude dame van net over de 70 overleden is door de koude.

Het eerste grote Hindufeest (Dasai) is voorbij en over een paar weken is het volgende feest, Tihar. Maar voor hen is er weinig te vieren. Zij zijn dagelijks bezig te overleven, letterlijk. en met de winter voor de deur ziet het er niet goed uit voor ze. Inkomsten hebben ze bijna niet en werk is ook niet te vinden voor velen.

Het gaat hierbij (zoals meestal) om de allerarmste groepen. Vanuit de overheid is er weinig aandacht voor ze. Kleine organisaties proberen hulp te bieden zoals ACN, maar dat is bij lange na niet toereikend. Slechts een deel van de slachtoffers kan hier mee geholpen worden. Sommigen zijn niet alleen hun huis en alles er in kwijt, maar ook nog het stukje land dat ze bebouwden, opgeslokt door de rivier.

Lees ook het volledige artikel in La Republica' (klik hier).

After gloomy dashain, flood victims worry over prospect of cold winter

 

 

 

 

Gelezen: 6834 keer